ШІ від Microsoft намалював птаха за текстовим описом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ШІ від Microsoft намалював птаха за текстовим описом

Технології&Авто
1117
Малюнок виглядає на диво точним і схожий на фотографію, враховуючи, що алгоритм не шукав вже існуюче зображення в базі даних, а створив його самостійно.
«Якщо ви підете на Bing і пошукаєте птаха, то отримаєте безліч схожих картинок з птахом, але тут фотографії створюються за допомогою комп’ютера з нуля, піксель за пікселем, — говорить голова дослідницької групи Сяодун Хе. — Ці птахи не можуть існувати в реальному світі — вони всього лише аспект уяви нашого комп’ютера».
Хоча нинішня форма цієї технології малювання неідеальна, неважко уявити собі майбутнє, де вона може функціонувати як помічник художників і дизайнерів інтер’єру або інструмент для поліпшення фотографій на основі голосового введення. У Microsoft йдуть далі і бачать застосування свого алгоритму в анімаційних фільмах, створених комп’ютером виключно за сценарієм.
ШІ від Microsoft намалював птаха за текстовим описом
Команда почала дослідження в галузі комп’ютерного зору й обробки природної мови за допомогою CaptionBot, ШІ-системи, яка автоматично створює підписи до фотографій. Потім дослідники створили систему, що відповідає на запитання, пов’язані із зображеннями під назвою SeeingAI, яка може бути корисною для сліпих.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас