Boston Dynamics показала нову версію чотириногого робота SpotMini (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Boston Dynamics показала нову версію чотириногого робота SpotMini (відео)

Технології&Авто
854
Компанія Boston Dynamics представила нову версію робота SpotMini. На відміну від попередніх розробок, він має повноцінний корпус, що закриває всі внутрішні елементи, а також помітно більшу гнучкість і рухливість. Про це повідомляє видання The Verge.
Boston Dynamics протягом кількох років займається розробкою незвичайних роботів. Спочатку компанія експериментувала з чотириногими роботами, але потім представила і інші конфігурації, наприклад, двоногі або колісні. Однією з найбільш відомих розробок став робот Spot, представлений в 2015 році, і здатний зберігати рівновагу навіть після сильних бічних поштовхів. Потім інженери продемонстрували його зменшену версію під назвою SpotMini, яка примітна тим, що її можна оснастити маніпулятором для захоплення предметів.
Тепер компанія анонсувала нову версію SpotMini з захисним корпусом і більшою рухливістю. Поки що компанія продемонструвала тільки коротке відео з роботом, і не наводить технічних подробиць, але деякі особливості нового робота можна побачити і на відео. Наприклад, він має блоки з декількох камер з усіх боків, причому спереду робот обладнаний двома блоками, спрямованими в різні боки. Також, судячи з відеозапису, нова версія має набагато більшу рухливість і ступені свободи ніг.
За матеріалами:
N+1
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас