JPMorgan розглядає можливість надання клієнтам доступу до ф'ючерсів на біткойн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

JPMorgan розглядає можливість надання клієнтам доступу до ф'ючерсів на біткойн

Фінтех і Картки
208
JPMorgan Chase & Co. оцінює можливість надання своїм клієнтам доступу до ринку ф’ючерсів на біткойн, що формується, незважаючи на жорстку критику криптовалюти головним виконавчим директором банку Джеймсом Даймоном.
У вересні Дж.Даймон назвав біткойн “шахрайством”, заявивши, що, якщо б в банку були трейдери, що працюють з криптовалютою, він би “в секунду звільнив” їх.
Однак критика біткойна Дж.Даймоном не зупиняє банк від оцінки ділових можливостей, пропонованих ринком криптовалют, пише газета The Wall Street Journal.
Раніше CME Group, найбільший у світі оператор ф’ючерсних бірж, оголосив про намір почати торги ф’ючерсами на біткойн вже в грудні 2017 року, якщо отримає дозвіл регуляторів.
За даними джерела WSJ, JPMorgan оцінює потенційний попит на CME контракти на біткойн, які готуються, серед клієнтів свого брокерського підрозділу, що відповідає за операції на терміновому ринку.
Доступ до ринку ф’ючерсів на біткойн дозволить клієнтам банку робити ставки на рух курсу криптовалюти, зазначає джерело.
За його словами, цілком можливо, що JPMorgan прийме рішення не надавати клієнтам доступу до ф’ючерсів на біткойн. Крім того, запуск цих ф’ючерсів CME не гарантований, оскільки біржовий оператор поки що не отримав дозволу Комісії з торгівлі ф’ючерсними товарами США.
Morgan Stanley також оцінює можливість надання своїм клієнтам доступу до ф’ючерсів на біткойн CME, що готуються, повідомило джерело.
Серед інших банків, ф’ючерсні брокери яких забезпечують клієнтам доступ до продуктів CME, – Goldman Sachs і Bank of America Merrill Lynch. Вони ще не висловили своєї позиції щодо ф’ючерсів на біткойн, пише WSJ.
Жоден з цих банків не висловлювався настільки критично щодо биткойна, як Дж.Даймон.
Головний виконавчий директор Goldman Sachs Ллойд Бланкфейн раніше заявив в інтерв’ю CNBC, що не хотів би “насміхатися” над криптовалютами.
“Можливо, біткойн є якимось видом “бульбашки”, проте є безліч речей, які я вважав неправильними або дурними, проте сьогодні вони працюють дуже і дуже добре”, – сказав Л. Бланкфейн.
Згідно з даними CFTC, підрозділ JPMorgan є другим за величиною ф’ючерсним брокером після Goldman Sachs.
За даними CoinDesk, курс біткойна у середу зріс на 1,5%, до $8262,59. З кінця минулого року криптовалюта подорожчала більш ніж на 700%.
Капіталізація ринку біткойна перевищує $138 млрд, свідчать дані coinmarketcap.com.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас