Банки-банкрути повернули НБУ 1,4 млрд грн рефінансу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки-банкрути повернули НБУ 1,4 млрд грн рефінансу

Кредит&Депозит
352
Національний банк за 10 місяців отримав на погашення заборгованості по кредитах рефінансування неплатоспроможних банків 1 376,9 млн грн.
За цей період Фондом гарантування вкладів фізичних осіб реалізовано заставлене майно (активи) на суму 586,2 млн грн, з яких НБУ отримав 564 млн грн.
“Переважну більшість реалізованого майна (активів), а саме на суму 529 млн грн, становили права вимоги по закладених НБУ кредитних договорах. Ця сума в 1,5 рази перевищує показник реалізації таких активів за аналогічний період 2016 року – 373,1 млн грн” , – заявили в Нацбанку.
Регулятор зазначив, що за найвищу ціну – 243,7 млн ​​грн – реалізовані права вимоги за кредитним договором, передані ПАТ “Дельта Банк” в заставу НБУ.
Також за 10 місяців збільшилися обсяги узгодження НБУ реалізації прав вимоги по закладених кредитних договорах. Зокрема, прийнято 50 рішень щодо реалізації прав вимоги щодо 49 тис. кредитних договорів, загальна заборгованість за якими становить майже 46 млрд грн.
“Збільшення обсягів узгодження реалізації закладеного майна (активів) відбувається у зв’язку з оптимізацією загального процесу узгодження НБУ і ФГВФО початкових цін. На збільшення продажів закладеного майна також вплинув перехід Фонду на електронну систему торгів “ProZorro.Продажі”, яка надає можливість задіяти одразу 29 провідних електронних майданчиків України, забезпечує прозорість і неупередженість організаторів торгів”, – вважають в НБУ.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас