Lockheed Martin розробила екзоскелет для військового десанту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lockheed Martin розробила екзоскелет для військового десанту

Технології&Авто
943
Дослідники з Університету Мічигану встановили, що екзоскелет FORTIS K-SRD, розроблений Loсkheed Martin, може значно знизити стомлюваність військових, пише Robo Daily. Пристрій, що кріпиться на ноги солдатів, знижує навантаження і підвищує витривалість.
Дослідження фінансувалося незалежною організацією, тому вчені кажуть про об’єктивність їхніх досліджень. Вони розповідають, що випробовували апарати на біговій доріжці, кут нахилу якої періодично змінювався до 15 градусів. Випробовуваних навантажили рюкзаками масою 20 кг, і в ході тестів міняли швидкість бігової доріжки. Паралельно зчитувалися всі життєві показники і визначалося, скільки енергії витрачають піддослідні на виконання завдань.
Дослідження показало, що використання екзоскелета значно знижує навантаження на ноги. Вчені кажуть, що технологія підвищує мобільність десанту і абсолютно реально може допомогти солдату пройти пару зайвих миль з вантажем.
У FORTIS K-SRD використовується запатентована технологія, яка знижує напругу на нижню частину спини і ноги. Lockheed Martin розробляли пристрій, щоб полегшити виконання фізично тяжких завдань: ходьбу на великі відстань, підняття важких вантажів, подолання поверхонь з великими кутами нахилу. Дослідження показало, що певних успіхів компанія точно добилася. Надалі вчені хочуть провести більш різноманітні тести: вивести піддослідних в місто, додавши більше сходів або відправивши їх у гори.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас