Луценко запропонував варіант роботи за відсутності Держбюро розслідувань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко запропонував варіант роботи за відсутності Держбюро розслідувань

Особисті фінанси
290
Експеримент з призначення керівництва Державного бюро розслідувань політиками провалився через політиків. Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.
“Думаю, якщо до нового року цей механізм не спрацює, необхідно вносити зміни в закон і виписувати інший механізм створення Державного бюро розслідувань”, — сказав він на засіданні парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності.
“Я точно знаю, що вже швидко зробити ДБР неможливо. Навіть якщо завтра буде обраний голова, то набір персоналу … буде потрібний мінімум рік для початку його функціонування.”
Депутатам Луценко озвучив своє бачення подальшої роботи правоохоронців. “Я віддам справи НАБУ, залишу за своїми слідчими ті справи, які залишаються за нами ще два роки. Це буде половина нинішніх 800 слідчих прокуратури. Інша половина стане процесуальними керівниками, і разом зі слідчими СБУ або МВС будуть розслідувати нові справи”, — сказав генпрокурор, відповідаючи на питання нардепа Ігоря Мосійчука.
Крім цього, Генпрокурор поскаржився, що за відсутності ДБР він не може скоротити прокурорів і слідчих, як це передбачено законом: 1 січня при збереженні загальної кількості прокуратури в 15 тис. потрібно скоротити прокурорів з 11,5 тис. до 10 тис.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас