Toyota випустить безпілотники, які говорять і відчувають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota випустить безпілотники, які говорять і відчувають

Технології&Авто
186
Японська компанія представить прототип автомобіля під керуванням ШІ, який розуміє почуття людини і вміє спілкуватися з нею. Інженери кажуть, що алгоритм вникає не тільки в стиль водіння водія, але і зчитує його настрій і самопочуття. Знаючи це, система приймає рішення про підключення різних допоміжних систем, аж до повного переходу на автопілотування, повідомляє Nikkei.
Новий ШІ – це не окрема система, яку компанія зможе встановити на будь-який автомобіль. Вона вшита в нові прототипи, які компанія збирається представити в кінці жовтня. Це будуть три автомобілі: чотиримісний, тримісний і одномісний – просунута і більш комфортна версія скутера. Автомобілі відразу розроблялися з розрахунком на те, що будуть ретельно стежити за водієм – в цьому концепція всіх трьох моделей, а ШІ є її завершенням.

При створенні автомобілів враховувалися особливості людей з обмеженими можливостями. Двері відкриваються вгору, щоб зручніше розмістити інвалідний візок. Замість рульового колеса можуть бути встановлені джойстики, щоб інвалідам було простіше контролювати рух автомобілів. Великий упор робиться на вербальне спілкування автомобіля і водія. Всі команди, прохання і накази можуть віддаватися голосом. Аналогічно буде діяти і ШІ: при виникненні будь-яких сумнівів система спробує вирішити їх в процесі розмови.
Автомобілі заплановані тільки електричними. Чотиримісна версія буде проїжджати до 300 км.
Двомісна зможе проїхати 150 км. За планами, тестування цих «чутливих» безпілотників на дорогах загального користування почнеться в 2020 році. До цього часу Toyota збирається витратити $1 млрд на розробку ШІ і автономних систем для своїх автомобілів.
Згідно з даними Navigant Research, Toyota знаходиться десь посередині в гонці за автономні автомобілі. Поруч з нею Hyundai, приблизно там же знаходиться Tesla. Лідирує в цьому змаганні умовний Детройт – Ford і GM – вважають дослідники, тому що величезні бюджети і сильна автомобільна база.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас