ДФC обіцяє бізнесу податкові перевірки онлайн вже з 2018 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФC обіцяє бізнесу податкові перевірки онлайн вже з 2018

Фондовий ринок
593
Державна фіскальна служба України розробляє регламент невиїзних електронних перевірок для бізнесу.
Про це порталу Finance.UA повідомила Лариса Бондар, перший заступник начальника Офісу великих платників податків ДФС України на зустрічі з представниками компаній-членів Європейської Бізнес Асоціації, які впровадили у себе на підприємствах електронний документообіг.
Очікується, що регламент запрацює протягом 2017-2018 рр.
Бондар наголосила, що електронна податкова перевірка передбачена 75-ю статтею Податкового Кодексу України, залишилося тільки розробити процедуру.
“Це дозволить скоротити час для обробки податкової інформації. Ну і природно, скажімо, мінімізувати вплив людського фактора на взаємини з платником. Ми бачимо в цьому позитив дуже великий”, – зазначила Лариса Бондар.
Зазначимо, що новий сплеск інтересу до цифрових бізнес-процесів викликав Закон України №1982-VIII, згідно з яким документ не може бути визнаний недійсним тільки на підставі відсутності мокрої печатки.
Також із Закону України “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність” прибрано формулювання про необхідність підписувати документи безпосередньо в момент або відразу після здійснення господарської операції. Тепер відповідно до статті 9 підставою для бухгалтерського обліку є первинні документи.
Ці нововведення в комплекті з чинними Законами України “Про електронні документи та електронний документообіг” і “Про електронний цифровий підпис” необоротно наближають перехід з аналогового (паперового) документообігу на цифровий.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас