Маленький хлопчик зламав смартфони учасників IT-конференції за допомогою плюшевого ведмедя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маленький хлопчик зламав смартфони учасників IT-конференції за допомогою плюшевого ведмедя

Технології&Авто
1724
Рубен Пол, 11-річний хлопчик з Остіна, (штат Техас, США) наочно показав те, яку серйозною небезпекою можуть бути всі “розумні” домашні пристрої і навіть нові дитячі іграшки.
На міжнародній конференції з питань кібербезпеки в Нідерландах він зумів зламати смартфони присутніх на заході IT-фахівців за допомогою свого “розумного” плюшевого ведмедя з Bluetooth, передає OpenReporter.
Хлопчик нагадав всім людям, що абсолютно будь-яка “розумна” іграшка може стати “зброєю” хакера.
“Від літаків до автомобілів, від смартфонів до “розумних будинків” – все, що завгодно, будь-яка іграшка дає можливість контролювати людей за допомогою Інтернету. Будь-який предмет може стати зброєю, від термінаторів до плюшевих ведмедиків”, – заявив молодий доповідач.
Хлопчик показав на своєму ведмедику, як це працює.
Ця “розумна” іграшка “підключається до Інтернету, і з її допомогою діти і батьки можуть залишати один одному милі повідомлення. Для цього спеціальний пристрій в новій популярній іграшці має електронний зв’язок з “хмарним” інтернет-сервісом за допомогою wi-fi і Bluetooth.
Рубен з’єднав свій ноутбук з пристроєм під назвою Raspberry Pi – мініатюрним комп’ютером розміром з кредитну картку, і підключився до телефонів фахівців, які сиділи в залі, у яких був Bluetooth. На загальний подив, він вивів на екран ноутбука десятки телефонних номерів, в тому числі номери деяких чиновників вищого рангу.
Потім Рубен “зламав” ведмедя і змусив його блимати лампочками і відтворювати аудіозапис.
Хлопчик довів, що будь-які “розумні” пристрої дають шахраям можливість шпигувати за власниками, в тому числі за дітьми, отримувати конфіденційну інформацію, стежити за пересуваннями людини і залишати їй неправдиві повідомлення.
Коли талановита дитина вперше “зламала” дитячу машинку, вона розповіла про це батькам. Вони були шоковані і допомогли Рубену відкрити власну організацію “Кібер-Шаолінь”. З її допомогою він інформує дітей і дорослих про те, які наслідки можуть бути через нехтування кібербезпекою.
За матеріалами:
Страна.UA.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас