В Лабораторії Касперського заявляють про дві нові модифікації вірусу WannaCry — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Лабораторії Касперського заявляють про дві нові модифікації вірусу WannaCry

Технології&Авто
578
Дві нові модифікації вірусу WannaCry з’явилися за вихідні, імовірно, їх створили не автори оригінального вірусу-здирника, повідомили “Інтерфаксу” в понеділок у прес-службі IT-компанії “Лабораторія Касперського”.
“Загальне число варіацій зловредів, що циркулюють в інтернеті в понеділок 15 травня, досі невідоме. Однак за 13 і 14 травня з’явилося дві помітні модифікації”, – сказав співробітник прес-служби компанії.
“Лабораторія Касперського” вважає, що жоден з цих варіантів не був створений авторами оригінального здирника – швидше за все, за ними стоять інші гравці кіберзлочинного світу, які вирішили скористатися ситуацією у своїх інтересах”, – додав співрозмовник агентства.
Представник компанії повідомив, що перша з двох модифікацій вірусу WannaCry почала поширюватися в неділю приблизно о 4:00 за київським часом.
“Він підключався до іншого домену. На даний момент “Лабораторія Касперського” виявила три жертви цього варіанту здирника – в Росії і Бразилії”, – сказав співробітник прес-служби.
“Другий варіант, що з’явився на днях, мабуть, вміє обходити так званий кіллсвітч (killswitch) – ту особливість у коді програми, яка допомогла зупинити першу хвилю атак. Проте не схоже, що цей варіант отримав поширення, можливо, через помилки в коді”, – зазначив він.

Довідка Finance.UA:
  • За словами директора Європейського поліцейського агентства Роба Уейнрайта, жертвами масової кібератаки 12 травня стали близько 200 000 фізичних і юридичних осіб у 150 країнах.
  • Згідно з даними Європолу, найбільше від атаки постраждали Великобританія і Росія.
  • Відомо, що у всіх випадках використовувалася програма-здирник. Вірус потрапляє в комп’ютер і шифрує всі файли, після чого вимагає оплату розблокування в цифровий валюті, біткоїнах.
  • Викуп за викрадену іфнормацію становив від 300 до 600 доларів у віртуальній валюті біткоїн.
  • Для забезпечення безпеки фахівці радять встановити останні оновлення операційних систем і захисних програм.

За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас