Знайдено метод отримання палива з вуглекислого газу і водню, витрачаючи тільки світло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Знайдено метод отримання палива з вуглекислого газу і водню, витрачаючи тільки світло

Технології&Авто
1297
Вчені помістили в ємність з киснем і воднем нанокубики родію. Посвітивши на ємність ультрафіолетом, вони отримали метан.
Хіміки з університету Дьюка відкрили новий спосіб отримання метану з вуглецевого газу і водню. В ході експерименту з наночастинками родію кубічної форми вони виявили, що якщо посвітити на нанокубики ультрафіолетом, то вони каталізують реакцію, виходом якої є метан. Важливою особливістю є те, що реакція дає практично чистий метан, а не суміш газів, повідомляє Phys.org з посиланням на Nature Communications.
За словами вчених, родієві кубики добре поглинають ультрафіолет, витрачаючи його енергію на різні процеси, наприклад на генерацію сильних електричних полів. Далі вчені мають намір підібрати умови, за яких ультрафіолет можна буде замінити на звичайне світло.
“Наше відкриття є результатом тісної взаємодії експериментів і теорії. Група професора Янга Веітао сильно допомогла нам в розумінні процесів. Схожі методи можна використовувати у великій кількості хімічних реакцій, і ми тільки почали досліджувати такий підхід до каталізу”, – розповідає Джи Лу, голова лабораторії в університеті Дьюка.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас