Позичальники "Михайлівського" можуть поки що не сплачувати борги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Позичальники "Михайлівського" можуть поки що не сплачувати борги

Кредит&Депозит
1043
Фонд гарантування вкладів фізосіб не визнає переуступку кредитів Банку Михайлівський фінансовим компаніям «Плеяда» і «Фагор».
Про це повідомили у Фонді.
«Ухвала Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) від 12 січня не ставить крапку в справі про переуступку прав вимоги за кредитами фізичних осіб Банку Михайлівський. Договір факторингу між Банком Михайлівський і ФК «Плеяда» від 19 травня 2016 року на сьогодні залишається нікчемним. По-перше, Адміністративний суд не розглядає питання по суті, а лише по процедурі. Також, відповідно до постанов Верховного суду від 16 лютого і 15 червня 2016 року на суперечки, що виникають на стадії ліквідації (банкрутства) банку, не поширюється юрисдикція адміністративних судів. Остаточне рішення може бути винесено господарським судом або судом загальної юрисдикції по суті питання нікчемності», – заявили в ФГВФО.
Також Фонд звертає увагу на те, що в ході процесу було допущено безліч грубих порушень, що вплинуло на об’єктивність і правомірність прийнятого рішення. З огляду на це, Фонд гарантування готує заяву про оскарження постанови ВАСУ до Верховного Суду України.
«Договір факторингу, який був укладений між Банком Михайлівський і ФК «Плеяда» 19 травня на сьогодні залишається нікчемним відповідно до наказу уповноваженої особи на ліквідацію Банку Михайлівський А. Ю. Волкова. Так, 31 січня 2017 року в Апеляційному адміністративному суді буде розглядатися скарга банку і Фонду гарантування на рішення адміністративного суду про визнання протиправним цього наказу. У справі не розглядається факт нікчемності, а лише заперечується документ, яким ці факти визначені. Крім того, зазначена ситуація є предметом розслідування у кримінальній справі, у провадженні прокуратури Києва», – заявив Фонд.
З огляду на вищевказане, Фонд гарантування рекомендує позичальникам, кредитні договори яких були переуступлені, дочекатися остаточного рішення суду про те, кому належить право вимоги за кредитами.
Також тільки після повного і остаточного рішення суду щодо нікчемності буде прийматися рішення щодо коштів, які надійшли на накопичувальний рахунок Банку Михайлівський в погашення зазначених зобов’язань.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас