Які квартири в Києві найбільше цікавлять покупців (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які квартири в Києві найбільше цікавлять покупців (інфографіка)

Нерухомість
3666
Менше 5% киян готові і володіють необхідними ресурсами для купівлі квартир на первинному ринку столиці протягом року.
Про це свідчать дані дослідження, проведеного “Євро-Рейтинг” спільно з Rate1.
Водночас кожен шостий з опитаних вказав можливість купівлі квартири протягом декількох років, що свідчить про прихований потенціал ринку.
Портрет потенційного покупця наступний: одружений чоловік, віком 25-35 років, з одною неповнолітньою дитиною. Його індивідуальний дохід вище середнього, а він сам, як правило, займає керівну посаду або має власний бізнес.
Які квартири в Києві найбільше цікавлять покупців (інфографіка)
Найбільший інтерес представляють квартири площею 50 – 60 кв. м і 61- 90 кв. м.
Ключовим фактором для покупців залишається ціна нерухомості. Саме на ній акцентували увагу і потенційні клієнти і ріелтори, думка яких також вивчалася під час опитування.
Покупці також говорили про вплив знижок, розстрочок і інших програм, що знижують вартість квадратного метра. Крім цього, важливими були названі: місце розташування об’єкта, розвинена інфраструктура, якість житла, облаштування квартири. Надійність забудовника була поставлена ​​тільки на п’яту позицію, в той час як ріелтори помістили її на третє місце після ціни та місця розташування.
Які квартири в Києві найбільше цікавлять покупців (інфографіка)
Що стосується вимог до житла, то найбільший інтерес представляють квартири площею 50 – 60 кв. м і 61 – 90 кв. м. Про це заявило понад 70% опитаних, які увійшли до групи платоспроможного попиту (мають намір купити і мають у своєму розпорядженні ресурсами для купівлі).
В опитуваннях про кількість кімнат в житло 50% віддало перевагу двокімнатній, більше 20% – однокімнатній квартирі. Водночас ріелтори відзначають, що найбільшим попитом на ринку користуються однокімнатні квартири (близько 50%), площею до 40 кв. м.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас