Витрати на оренду нерухомості Києва по операціях First Realty Group в грудні 2016 знизилися на 6% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Витрати на оренду нерухомості Києва по операціях First Realty Group в грудні 2016 знизилися на 6%

Нерухомість
365
Обсяг витрачених на оренду житлової та комерційної нерухомості Києва коштів по операціях, що входять в First Realty Group агентств нерухомості (АН) “Благовіст” і Park Lane (обидва – Київ) в грудні 2016 року знизився на 6% в порівнянні з листопадом і склав $ 201 тис., при цьому кількість угод зменшилася на 12,3% – до 321.
Такі дані, виходячи з розрахунку вартості угоди оренди в національній валюті за усередненим або фіксований курс до долара США на день укладення угоди, оприлюднило АН “Благовіст” з посиланням на його гендиректора Галину Мельникову.
Згідно з даними агентства, в загальній кількості угод First Realty Group з оренди столичної нерухомості в грудні 2016 частка угод по об’єктах вартістю до $ 500 / міс. склала 53%. У даній ціновій категорії були представлені однокімнатні та двокімнатні квартири в Голосіївському, Печерському, Дарницькому, Шевченківському, Святошинському та Подільському районах.
Як зазначає агентство, самим “бюджетним” орендованим у грудні 2016 об’єктом нерухомості стала однокімнатна квартира площею 39 кв. м, з меблями, розташована на вул. Нововокзальній в Солом’янському районі: її орендували за 2,8 тис. грн/міс.
Як говориться в повідомленні, за 4,2 тис. грн/міс. в грудні 2016 був орендований однокімнатний офіс площею 45 кв. м на вул. Хрещатик у Печерському районі.
У той же час оренда однокімнатної квартири площею 65 кв. м, з ремонтом і меблями, розташованої на вул. Харченко в Дарницькому районі, обійшлася в 7,5 тис. грн/міс.
За 10,8 тис. грн/міс. можна було орендувати двокімнатну квартиру площею 55 кв. м, з ремонтом, меблями і технікою, розташовану на вул. Лісківська в Деснянському районі, за 13,5 тис. грн/міс. – Двокімнатну квартиру на 63 кв. м, з ремонтом і меблями, розташовану на вул. Волинська в Солом’янському районі.
За даними АН “Благовіст”, частка об’єктів оренди столичної нерухомості вартістю $ 0,5-1 тис./міс. в загальній кількості угод First Realty Group в грудні 2016 склала 28%. Попитом користувалися дво- і трикімнатні квартири в Шевченківському, Голосіївському, Печерському та Солом’янському районах.
Так, двокімнатна квартира площею 55 кв. м, з ремонтом і меблями, розміщена на бул. Лесі Українки в Печерському районі, була орендована за 14 тис. грн/міс. За 18 тис. грн/міс. була здана в оренду трикімнатна квартира площею 100 кв. м, з хорошим ремонтом на вул. Тимофія Шамрила у Шевченківському районі.
Також в даному ціновому сегменті було орендовано офісне приміщення площею 117 кв. м, з ремонтом і меблями, розташоване на вул. Басейна в Печерському районі. Вартість його оренди склала 24,5 тис. грн/міс.
У с.Гатне Київської області за 24,3 тис. грн/міс. був орендований п’ятикімнатний будинок площею 263 кв. м, з ремонтом, меблями і 15 сотками землі.
Як зазначено в повідомленні, в загальній кількості угод First Realty Group з оренди київської нерухомості в грудні 2016 року частка об’єктів вартістю $ 1-2,5 тис. / Міс. склала 19%. Орендарів в основному цікавили квартири в Печерському, Голосіївському, Дарницькому, Шевченківському, Оболонському та Подільському районах.
Так, за 33,7 тис. грн/міс. була орендована трикімнатна квартира площею 97 кв. м, з усім необхідним для проживання, розташована на вул. Павловська в Шевченківському районі. За 54 тис. грн/міс. можна було орендувати трикімнатну квартиру площею 100 кв. м, з висококласним ремонтом, на вул. Глибочицька в Шевченківському районі.
Згідно з даними АН “Благовіст”, найдорожчим орендованим у грудні 2016 об’єктом нерухомості став офіс площею 230 кв. м, розміщений на вул. Коновальця в Печерському районі Києва. Вартість його оренди склала 63 тис. грн/міс.
Як повідомлялося з посиланням на Г.Мельникової, в листопаді 2016 року кількість угод First Realty Group з оренди житлової та комерційної нерухомості Києва збільшилася в 1,6 рази в порівнянні з жовтнем – до 366. При цьому обсяг витрачених коштів за даними транзакцій виріс на 33 % і склав $ 214 тис.
First Realty Group об’єднує АН “Благовіст” (створено в 1993 році, на початок січня 2017 року мають вісім філій в Києві, штат співробітників – близько 500 чол.) І АН Park Lane (створено в 2006 році, на початок січня 2017 року мають шість філій в столиці, штат співробітників – близько 400 чол.).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас