"Газпром" розірвав угоду акціонерів про будівництво "Північного потоку-2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" розірвав угоду акціонерів про будівництво "Північного потоку-2"

Енергетика
2012
Антимонопольний регулятор Німеччини дав схвалення на створення СП, проте польський в кінці липня висловив заперечення. На початку серпня партнери по проекту повідомили, що вирішили відкликати подане в Польщі повідомлення про створення СП. Тепер сторони шукають нову модель реалізації проекту.
Рада директорів російського газового монополіста «Газпрому» на засіданні в середу, 9 листопада, прийняла рішення про розірвання угоди акціонерів Nord Stream 2, повідомила компанія в п’ятницю.
“Схвалити як угоду, в здійсненні якої є зацікавленість, укладення ПАТ “Газпром” угоди про розірвання угоди акціонерів компанії Nord Stream 2 AG”, – наголошується в повідомленні компанії.
Партнерами “Газпрому” за проектом є європейські компанії Engie, OMV, Shell, Uniper і Wintershall. Планувалося, що вони стануть акціонерами (з частками по 10%) проектної компанії Nord Stream 2, яка в даний час на 100% належить “Газпрому”. Антимонопольний регулятор Німеччини дав схвалення на створення такого СП, проте польський в кінці липня висловив заперечення. На початку серпня партнери по проекту повідомили, що вирішили відкликати подане в Польщі повідомлення про створення СП. Тепер сторони шукають нову модель реалізації проекту.
Проект “Північний потік-2” передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Новий трубопровід планується побудувати поруч з “Північним потоком”.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас