На Придніпровську ТЕС надійшло паливо з ПАР, його якість близька до проектної — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Придніпровську ТЕС надійшло паливо з ПАР, його якість близька до проектної

Енергетика
448
ДТЕК Придніпровська ТЕС отримала 31 тис. тонн антрациту з ПАР. Перевірка якості вугілля пройшла у три етапи. Результат – якість палива близька до проектних характеристик, які встановлені для станції. Весь обсяг імпортного антрациту буде відвантажено на станцію протягом листопада для поповнення складських запасів.
Балкер з 79 тис. антрациту з ПАР для ТЕС ДТЕК прибув у порт “Южний” 2 листопада. Перші вагони з цим вугіллям почали надходити на ТЕС 5 листопада. Перш ніж потрапити на склад станції, паливо пройшло декілька етапів контролю якості на відповідність контрактним характеристикам.
Хімічний і лабораторний аналіз вугілля в ПАР перед завантаженням на судно проводила міжнародна сертифікована експертна компанія SGS. По прибутті в порт “Южний” контрольний відбір антрациту проводили представники ТОВ “Інспекторат України”, а безпосередньо на станції вугілля перевіряли фахівці ТОВ “Вуглехімічна лабораторія”.
Проби імпортного антрациту показали, що він за своїми характеристиками максимально близький до проектного вугілля станції. Середній показник нижчої теплотворної здатності антрациту з ПАР становить 5685 ккал/кг, вміст сірки – 1,3%, золи – 21,8%.
Щодня на Придніпровську ТЕС відвантажується близько 3 тис. тонн антрациту з ПАР.
Одночасно на станцію надходить 3,5 тис. тонн вугілля з шахт ДТЕК. Зараз на складі ДТЕК Придніпровської ТЕС 113 тис. тон вугілля.
“Якість антрациту, який ми отримали з ПАР, є підходящим для роботи наших ТЕС і це підтверджено результатами кількох експертиз. Втім, підкреслю, що для ДТЕК пріоритетним залишається саме українське вугілля. Воно є оптимальним для наших ТЕС як з технічної, так і економічної точки зору”, – сказав директор з генерації електроенергії ДТЕК Енерго Сергій Куриленко. – Для забезпечення запасів вугілля на ТЕС ДТЕК ми закуповуємо вугілля власного видобутку, державних шахт, а також імпортне вугілля. Завдяки такій диверсифікації поставок ми вже протягом декількох місяців стабільно поповнюємо запаси палива на складах своїх станцій. Це гарантує умови для нормальної роботи ТЕС компанії в зимовий період”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас