Україна буде забезпечувати себе урановим концентратом і будувати завод - І.Насалик — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна буде забезпечувати себе урановим концентратом і будувати завод - І.Насалик

Енергетика
1549
За словами міністра, до реалізації Концепції розвитку атомного комплексу України будуть залучатися приватні інвестори, як іноземні так і вітчизняні.
Кабмін прийняв рішення про Концепцію розвитку атомного комплексу України, яка передбачає, що ми повністю будемо забезпечувати себе виробництвом уранового концентрату і будувати завод. Загалом, таке рішення прийнято вперше в історії нашої держави. Про це розповів міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.
При цьому, за словами міністра, до реалізації Концепції будуть залучатися приватні інвестори, як іноземні так і вітчизняні.
“Звичайно, по-перше, Westinghouse виявив величезний інтерес, і не тільки вони. Я не буду озвучувати всіх. Оскільки ми будемо виставляти “Енергоміст”, буквально за місяць, тобто добудову 3 і 4 блоку (на Хмельницькій АЕС – ред.) І аналогічно будемо (починати – ред.) будівництво заводу”, – сказав він.
І.Насалик додав, що Концепція розвитку атомного комплексу України передбачає досягнення енергетичної незалежності держави.
“А щодо концепції, то, в першу чергу, ми збільшуємо виробництво уранового концентрату, тобто оксиду урану, потім безпосередньо процес збагачення… Ми залежні зараз від усіх, а так ми будемо незалежні… Ми 11-і серед країн світу за запасами урану, то чому ми повинні купувати (урановий концентрат – ред.) десь за межами держави, а не виробляти в Україні”, – підкреслив міністр.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас