Qualcomm купує NXP Semiconductors за $47 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Qualcomm купує NXP Semiconductors за $47 млрд

Фондовий ринок
390
Американська Qualcomm Inc., найбільший в світі виробник мікрочіпів для мобільних пристроїв, досягла угоди про придбання нідерландського конкурента NXP Semiconductors, лідера на ринку напівпровідників для автомобільної галузі.
Сума операції складе $47 млрд, включаючи борг NXP, йдеться в спільному прес-релізі компаній. Купівля стане рекордною в історії Qualcomm.
Qualcomm погодилася заплатити $110 за акцію NXP, що на 11% перевищує котирування на закриття ринку в середу.
Керівництво компанії розраховує, що синергія від злиття з NXP перевищить $500 млн на рік. Виручка об’єднаної компанії може перевищити $30 млрд.
Останнім часом на ринку напівпровідників спостерігається активна консолідація – з початку 2015 року обсяг угод по злиттю і поглинанню в секторі перевищив $200 млрд. Зокрема, та ж NXP в кінці минулого року за $12 млрд купила американську Freescale Semiconductor.
Qualcomm – третій за величиною виробник чіпів в світі. Компанія заснована в 1985 році, її продукція головним чином використовується в мобільних пристроях.
NXP раніше була підрозділом голландської Royal Philips Electronics NV, найбільшого в Європі виробника споживчої електроніки і провідного виробника світлової техніки у світі. Вона стала окремою компанією в 2006 році, IPO відбулося в 2010 році. Компанія працює в 25 країнах і постачає рішення на основі високопродуктивних змішаних цифро-аналогових і стандартних напівпровідникових компонентів.
Акції NXP виросли в ціні на 3%, папери Qualcomm подорожчали на 2,1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас