НБУ визначив пріоритети щодо зняття валютних обмежень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ визначив пріоритети щодо зняття валютних обмежень

Валюта
1724
НБУ вважає пріоритетними при подальшій валютній лібералізації прямі іноземні інвестиції в країну і експортно/імпортні операції, повідомив заступник голови центробанку Олег Чурій.
«Ми для себе визначили пріоритети щодо зняття обмежень. Перш за все, це прямі іноземні інвестиції та операції з поточним рахунком, тобто експорт і імпорт. Ми рухаємося в цьому напрямку», – сказав він під час прес-зустрічі в Києві у вівторок.
Водночас О.Чурій зазначив, що цей процес поступовий, оскільки враховує не тільки негативний вплив обмежень на діяльність бізнесу, а й важливість збереження в країні фінансової стабільності.
«Ми прив’язуємо цей процес не до певних часових рамок, а до певних умов. Тобто, якщо ми бачимо, що умови покращуються або є приплив коштів в Україну, то ми ці обмеження знімаємо. Ми вважаємо, що без цього (поліпшення умов ред.), ми не зможемо забезпечити фінансову стабільність», – пояснив заступник голови НБУ.
Крім цього, О.Чурій підтвердив підтримку центробанком ініціативи щодо скасування 2% збору до Пенсійного фонду з валютообмінних операцій.
«НБУ не є тим суб’єктом, який вносив цю пропозицію (про введення збору – ред.), і не є тим суб’єктом, який цю пропозицію може скасувати. Це повноваження парламенту. Водночас ми підтримуємо існуючий законопроект (№4741, зареєстровано 1 червня 2016 року – ред) в частині скасування пенсійного збору і будемо дуже раді, якщо він буде прийнятий», – сказав О.Чурій, додавши, що вимогу про скасування збору внесено також в меморандум співпраці з Міжнародним валютним фондом.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас