В Індії чіпи для безконтактних платежів стали кріпити на все підряд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Індії чіпи для безконтактних платежів стали кріпити на все підряд

Фінтех і Картки
835
В Індії вже близько 8 тис. офісних працівників користуються наклейками для безконтактних платежів Zeta Super Tag від індійського Фінтех-стартапу Zeta, перетворюючи будь-які підручні предмети на засіб платежу, щоб розплачуватися в офісних кафетеріях ручками, пропусками і брелоками від ключів.
Zeta Super Tag – це невелика наклейка з чіпом для безконтактних платежів, яку користувач може прикріпити на будь-який предмет, який йому зручно носити з собою для платежів.
Таким чином, платіжний пристрій виявляється прив’язаним до аккаунту людини в Zeta, куди крім грошових переказів можна включати талони на харчування, медичні відшкодування, подарункові сертифікати та знижки на паливо, передає портал NFC World.
Якщо користувач раптом втратить предмет з чіпом, то можна швидко заблокувати його через додаток.
Простота, з якою чіп для безконтактних платежів вбудовується в практично будь-яку річ, підстьобує фантазію багатьох споживачів. Так, в Лондоні студентка Central Saint Martins Люсі Девіс, яка вчиться дизайну прикрас, використовувала подібний чіп в накладних акрилових нігтях, щоб розплачуватися за проїзд в метро.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас