НБУ пояснив розбіжність між курсом гривні на готівковому ринку і міжбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ пояснив розбіжність між курсом гривні на готівковому ринку і міжбанку

Валюта
8404
Національний банк України (НБУ) пояснює майже 3%-е відхилення курсу гривні на готівковому ринку, в четвер нижче 26 грн/$ 1, від міжбанківського превалюванням в попиті на валюту суб’єктивних факторів, які не відповідають економічним реаліям, йдеться в коментарі прес-служби регулятора.
Згідно з підрахунками НБУ, курс гривні на міжбанківському валютному ринку знизився до 25,1698 грн/$ 1 з 25,0887 грн/$1 на закриття торгів у попередній робочий день.
Одночасно курс гривні в обмінних пунктах в четвер у другій половині дня в деяких обмінниках опустився нижче 26 грн/$.
Згідно з поширеним минулого тижня прес-службою Національного банку України (НБУ) з коментарем, на думку центробанку, зростання волатильності курсу гривні протягом останніх днів носить ситуативний характер на тлі зовнішньополітичної ситуації.
Як повідомлялося, на думку опитаних агентством банкірів, гривна найближчим часом (до кінця серпня) може виявитися під тиском у зв’язку з початком закупівлі природного газу для майбутнього опалювального сезону, а також в разі ескалації конфлікту з Росією.
Експерти відзначили, що негативний вплив на курс гривні зробило загострення ситуації на адміністративному кордоні з Кримом. Зростання котирувань на міжбанківському ринку викликало бажання експортерів притримати вільну частину валютної виручки на тлі можливого зміцнення долара в разі подальшої ескалації конфлікту. Експерти також вважають, що ситуація в Криму стимулювала отримали дозвіл на виведення дивідендів нерезидентів не відкладати покупку валюти.
Крім того, на думку банкірів, на тлі панічних настроїв прокинувся дрімаючий останнім часом попит на готівковому, особливо на “чорному” ринку обміну валюти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас