США вступили у світову гонку з впровадження високошвидкісних 5G-мереж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США вступили у світову гонку з впровадження високошвидкісних 5G-мереж

Технології&Авто
1062
Американський регулятор відкрив шлях для запровадження “п’ятого покоління” стільникового зв’язку, намагаючись випередити Японію і Південну Корею.
Федеральна комісія зв’язку (FCC) Сполучених Штатів Америки вчора одноголосно проголосувала за якнайшвидше впровадження 5G. Для цього американський регулятор відкрив для комерційного використання майже 11 Гігагерц у високочастотному діапазоні.
“Це великий день для нашого народу”, – заявив з цього приводу глава FCC Том Уїллер, повідомив Reuters. За його словами, США стане першою країною, яка виділить для 5G значно більшу кількість радіочастот, ніж раніше вважалося достатнім.
Згідно з очікуваннями FCC, нові мережі “п’ятого покоління” зможуть передавати дані як мінімум в 10 – можливо, навіть в 100 разів швидше, ніж у нинішніх 4G-мережах (орієнтовно – до 10 Гбіт/с; швидкість передачі в 3G-мережах України – 42-63 Мбіт/с).
Своїм рішенням США вступили в гонку з Південною Кореєю і Японією, змагаючись, хто першим введе “п’яте покоління”. У цих далекосхідних країнах, відомих своїми прагненнями до технологічного лідерства, пройдуть Олімпіади – 2018 і 2020 роках, відповідно. Обидві держави оголосили про свої наміри запустити 5G-мережі до проведення цих спортивних змагань. У гонці, хто першим введе “п’яте покоління” стільникового зв’язку, також беруть активну участь Європейський Союз і Китай.
На думку експертів, з допомогою 5G можна буде істотно поліпшити дорожній рух, з допомогою датчиків на автомобілях, вуличних ліхтарях і придорожніх спорудах. Наступне покоління бездротового зв’язку має дати поштовх для розвитку нових передових технологій, таких, як віртуальна хірургія і дистанційне керування механізмами.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас