Сім мільйонів українців володіють землею, та продати її не можуть, - Міклош — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сім мільйонів українців володіють землею, та продати її не можуть, - Міклош

Нерухомість
887
Створення ринку землі буде добрим стимулом для відкриття малого і середнього бізнесу, пояснив Міклош.
Радник прем’єр-міністра України, співголова групи стратегічних радників Іван Міклош виступає за скасування мораторію на продаж земель сільгосппризначення.
“Я не знаю точно, але я не думаю, що це обов’язкова умова. Ви знаєте, що 7 млн ​​людей в Україні – власники с/г земель і вони не мають змоги продати її на відкритому ринку. Це, на мій погляд, навіть антиконституційно. Я переконаний, що відкрити ринок для цих 7 млн ​​людей потрібно. Це буде добрий стимул для відкриття малого і середнього бізнесу – фермерських господарств на цій землі. Також люди, у власності яких є така земля, зможуть використовувати її в якості застави при отриманні кредиту на відкриття свого бізнесу. І потім, прийдуть нові інвестиції. А сьогоднішня система, коли продаж заборонений, працює на великих підприємців і земельних баронів, які користуються цією землею майже задарма”, – вважає Іван Міклош.
Нагадаємо, раніше деякі українські політики оприлюднили нібито справжній оновлений текст Меморандуму МВФ. Так, лідер “Радикальної партії” Олег Ляшко і лідер “Батьківщини” Юлія Тимошенко стверджували, що МВФ вимагає від України скасування мораторію на продаж земель с/г призначення. Хоча насправді, як вже писав Сегодня.ua, МВФ рекомендує Верховній Раді ухвалити закон про ринок землі.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас