Bluetooth 5 стане доступним до 2017 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bluetooth 5 стане доступним до 2017 року

Технології&Авто
552
Дехто вважає, що Bluetooth – один з найбільш недооцінених гравців мобільного ринку, і з цим важко не погодитися. Незважаючи на присутність практично у кожному смартфоні або планшеті, про Bluetooth говорять дуже мало, хоча саме цей протокол бездротової передачі даних зробив можливим існування низки гаджетів і аксесуарів, наприклад, фітнес-трекерів і бездротових навушників.
Проте вже в найближчому майбутньому Bluetooth Special Interest Group (SIG) має намір це виправити. Нещодавно в Лондоні була представлена нова версія протоколу, що отримала назву Bluetooth 5. Ключові особливості були розкриті раніше: вдвічі більший радіус дії і в чотири рази більша швидкість передачі даних. Це дозволило творцям протоколу відкрито говорити про прагнення розвиватися в середовищі Інтернету Речей (IoT) і в рекламних мережах.
Багато комерційних організацій, особливо задіяні у сфері продажу товарів і послуг, зацікавлені у швидкій і цільовій доставці рекламних повідомлень, які знаходили б відгук у одержувача. Для цих цілей застосовуються бездротові маяки, які скидають рекламне повідомлення на кожен пристрій, що потрапив у зону дії.
Однак NFC працює виключно на малій відстані, Wi-Fi-мережі в громадських місцях нерідко перевантажені, а мобільні мережі досить дорогі. Bluetooth ідеально підходить на роль постачальника коротких рекламних повідомлень для привернення уваги потенційного покупця в торговому центрі або посеред вулиці.
Ринкові аналітики передрікають відвантаження понад 371 мільйон таких бездротових маяків до 2020 року, що робить цю сферу дуже перспективною з точки зору рекламного бізнесу. Крім того, створення нового перспективного стандарту бездротового зв’язку дає новий поштовх розвитку Інтернету Речей. Сама специфікація Bluetooth 5 стане широко доступна в кінці 2016 року або на початку 2017 року, при цьому, серед потенційних її користувачів значиться понад 30 000 членів консорціуму Bluetooth SIG.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас