Курс криптовалюти біткоін досяг дворічного максимуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс криптовалюти біткоін досяг дворічного максимуму

Фінтех і Картки
912
Біткоін досяг дворічного максимуму: курс криптовалюти виріс до $720.
Основна причина – зниження винагороди за майнінг, що очікується в липні (процес видобутку біткоінів): вона повинна знизитися вдвічі. Також на курс біткоіна позитивно впливає падіння юаня і уповільнення китайської економіки.
Як повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на китайські біржі OKCoin і Huobi, в липні винагорода за майнінг знизиться вдвічі. За словами директора зі стратегії OKCoin Джека Лю, зміцнення біткоіна пов’язано також з підвищенням інтересу венчурних фондів і банків до технології ланцюжка блоків (blockchain), що лежать в основі механізму роботи платіжної системи Bitcoin.
За даними дослідницької компанії CoinDesk, у першому кварталі нинішнього року венчурні інвестиції в стартапи, які займаються комерціалізацією технології ланцюжка блоків, досягли $1,1 млрд.
На думку експертів, також зростанню курсу біткоіна сприяє зниження юаня: в останні тижні його зниження посилилося через зміцнення долара і погіршення прогнозів щодо економіки Китаю. Згідно з опублікованими в понеділок даними, промислове зростання в травні склало 6% в порівнянні з тим же періодом минулого року, а інвестиції в основні фонди збільшилися на 9,6% — ці результати виявилися гірше очікувань аналітиків. Райан Рабагліа з гонконгської ANX International заявив: «Кожен раз, коли ми бачимо ослаблення юаня, ми очікуємо відтік капіталу з Китаю, і біткоін виграє від цього».
Зараз вартість біткоінів в значній мірі відновилася після падіння до $200 за біткоін в січні минулого року — раніше, в грудні 2013-го, біткоіни торгувалися по $1 тис.
Європейський суд у жовтні 2015 року постановив, що операції з цифровою валютою біткоін не повинні обкладатися будь-якими податками. При цьому суд зазначив, що трансакції, в яких беруть участь біткоіни, повинні розглядатися податковими органами країн ЄС так само, як і будь-які операції з платіжними засобами.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас