Росія заборонить біткоіни і створить свою криптовалюту, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія заборонить біткоіни і створить свою криптовалюту, - ЗМІ

Фінтех і Картки
1522
У Росії розглядають плани по введенню власної національної криптовалюти. При цьому мається на увазі, що оборот всіх інших криптовалют, в тому числі і найпопулярнішою на сьогодні – біткоін, на території РФ може бути визнаний незаконним.
Про це пише “Комерсант”.
Ідея введення криптовалюти обговорюється з представниками банків Росії, на зустрічах в Мінфіні РФ і ЦБ РФ, повідомляє видання. На відміну від біткоін, планована криптовалюта не буде генеруватися обчислювальними потужностями – її передбачається зробити емісійною.
Емітенти, які матимуть права і обов’язки, швидше за все повинні будуть отримувати ліцензію. Обмінювати реальну валюту на криптовалюту планується на спеціальних електронних майданчиках, де зведуть до мінімуму анонімність учасників операцій.
Видання зазначає, що це “застрахує від ризиків використання криптовалюти в тіньових схемах, захистить права добросовісних споживачів, можливо, здешевить фінансові транзакції”, але закриє доступ до передових світових розробок.
Одночасно зі створенням російської регульованої криптовалюти автори ідеї планують заборонити ходіння на території РФ інших криптовалют. Це нововведення вже пропонували втілити в життя рік тому – відповідна пропозиція вже лежить на федеральному порталі проектів нормативних правових актів.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас