Китайський стартап Moxi випустить гнучкий смартфон, який можна буде обернути навколо зап'ястя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський стартап Moxi випустить гнучкий смартфон, який можна буде обернути навколо зап'ястя

Технології&Авто
476
Невеликий китайський стартап Moxi Group оголосив про намір випустити найближчим часом смартфон, який можна буде обертати навколо зап’ястя і носити як браслет або розумний годинник. Само собою, апарат наділений гнучким сенсорним екраном, який можна буде використовувати як в загнутим колечком, так і випрямленому вигляді. При цьому в плані функціональності пристрій не відрізнятиметься від звичайних смартфонів.
Гнучкий екран, який є головною особливістю смартфона Moxi, виготовлений з використанням графена, того самого тонкого матеріалу в світі з вражаючою міцністю, легкістю, прозорістю і гнучкістю. У Moxi вже готовий робочий прототип, і вона розраховує випустити перші 100 тис. примірників вже до кінця цього року. Тобто, у Moxi є всі шанси вписати своє ім’я в історію і першої випустити повноцінний гнучкий смартфон.
Але тут є заковика. Спочатку смартфони будуть випускатися тільки в версіях з монохромними екранами. Що ж стосується випуску версії з повнокольоровим дисплеєм, що є набагато складніше в технічному плані, орієнтовним терміном називається 2018 рік.
На місцевому ринку гнучкий смартфон Moxi з монохромним екраном буде продаватися за ціною близько $ 760 в еквіваленті. Приблизно стільки ж в Китаї коштує найдоступніша версія Apple iPhone 6S ($ 806).
Компанія Moxi, чий головний офіс розташований в місті Чунцин в центральній частині Китаю, спеціалізується на вивченні графена і розробці продуктів на його основі. У минулому році Moxi випустила звичайні смартфони, в яких використовується графен. Ще один цікавий факт: назва компанії вимовляється як «Мауша» -Скорочення від графен на китайському.
За матеріалами:
CNN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас