"Куди зникли гроші": В Європарламенті мають намір проаналізувати ситуацію із збанкрутілими українськими банками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Куди зникли гроші": В Європарламенті мають намір проаналізувати ситуацію із збанкрутілими українськими банками

Кредит&Депозит
2502
Місія Європейського парламенту по бюджетному контролю має намір проаналізувати ситуацію, пов’язану із збанкрутілими українськими банками.
“Що стосується питання про 72 банки, які збанкрутували … Ми займаємося цим питанням в Брюсселі, перевіримо всі факти і зробимо відповідні висновки”, – заявила голова місії Європарламенту по бюджетному контролю Інге Гріссле.
Вона повідомила, що питання про банкрутство 72 банків обговорювалося в ході зустрічей місії Європарламенту в Україні.
“Ми обговорили банкрутство 72 банків останнім часом і куди зникли гроші, які ніхто не може знайти”, – сказала І.Гріссле.
За її словами, в Україні є прогрес в боротьбі з корупцією і проводяться реформи, проте останнім часом швидкість реформ сповільнилася.
“Ми констатували зниження швидкості реформ. З макроекономічної допомоги ще не виконані умови для надання EUR800 млн, вони ще чекають виконання відповідних зобов’язань з української сторони”, – сказала вона.
І.Гріссле підкреслила, що для місії Європарламенту по бюджетному контролю важливо, щоб реформи були продовжені. При цьому вона нагадала, що Україна отримує транші фінансової допомоги у виконанні конкретних зобов’язань.
За словами І.Гріссле, євромакрофінансова допомога Україні становить EUR3,4 млрд, EUR800 млн надається на двосторонній розвиток і підтримку, EUR500 млн – на регіональний розвиток, EUR50 млн – на підвищення стабільності, EUR60 млн складає гуманітарна допомога.
Вона повідомила, що місія Європарламенту по бюджетному контролю, вперше прибула в Україну, зустрілася з народними депутатами, представниками громадськості, антикорупційних агентств і органів.
І.Гріссле наголосила на необхідності продовження реформ, щоб вони не залишалися на папері, а також реалізацію нових антикорупційних законів, які прийме український парламент.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас