У КМДА пропонують змінити критерії вибору переможців тендерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У КМДА пропонують змінити критерії вибору переможців тендерів

Казна та Політика
226
У КМДА заявляють, що ціна товару і послуги не повинна бути вирішальним критерієм вибору переможця тендера. Ключовим, на думку чиновників, є якість товару або послуги. У КМДА пропонують шукати баланс.
Про це заявив директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Максим Кузьменко.
“Ми неодноразово спілкувалися з компаніями, які працюють в Києві. Більшість з них готові брати участь в тендерах, однак звертають нашу увагу на те, що вимоги до компаній прописані під конкретного учасника. Це раніше ставить інших учасників в нерівні умови. Такий підхід повинні викорінити не тільки для забезпечення нормального конкурентного середовища. Так, фактор ціни важливий, але ми маємо якість, адже часто саме це стає причиною проведення повторних тендерів. Ми повинні знаходити розумний баланс “, – зазначив Кузьменко.
Він також заявив, що Департамент промисловості та розвитку підприємництва спільно з профільною комісією напрацьовує пропозиції щодо цього питання. У КМДА мають намір зібрати експертні думки.
“Треба зібрати експертні думки і знайти те рішення, яке, з одного боку, забезпечить доступ усіх бажаючих до тендерів, а з іншого – дасть можливість формувати кращу пропозицію не тільки з огляду на ціну, але і з урахуванням якості і інших побажань”, – робить висновок Максим Кузьменко.
У свою чергу, активісти громадської організації “Антикорупційний штаб” заявляють, що більше 30% підрядників, які отримали держзамовлення на ремонт житлових будинків і об’єктів соціальної інфраструктури з бюджету Києва в 2015 році, мають сумнівну репутацію і були помічені в махінаціях і корупційних зловживаннях.
Зокрема, активісти заявляють про такі зловживання як фальсифікація актів виконаних робіт, підробка документів, відмивання доходів, отриманих злочинним шляхом в особливо великих розмірах, змови на державні закупівлі і т.і.
У 2015 році на ремонт житлових будинків і об’єктів соціальної інфраструктури (садів, шкіл, поліклінік і т.і.) з бюджету Києва було витрачено близько 500 млн грн.
За словами активістів, частина сумнівних підрядників отримують кошти з міського бюджету не перший рік.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас