Близько 75% американських компаній постраждали від платіжного шахрайства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Близько 75% американських компаній постраждали від платіжного шахрайства

Фінтех і Картки
317
Платіжне шахрайство набирає обертів у всьому світі. У США однією з основних цілей шахраїв залишаються чеки, оскільки більшість компаній досі використовують їх у своїй фінансовій діяльності. Але кількість випадків шахрайства у сфері електронних платежів, а також злому корпоративних поштових скриньок значно зросла.
Як повідомляється в дослідженні Асоціації фінансових фахівців (Association for Financial Professionals) під керівництвом JPMorgan, 73% американських компаній стали жертвами шахраїв у минулому році. Це на 11 п.п. більше показника за 2014 рік (62%). А враховуючи те, що кількість респондентів склала всього 627, результати свідчать про обізнаність фінансових фахівців про зростаючий ризик платіжного шахрайства.
За даними звіту, все більшого поширення набуває шахрайство з використанням зламаних адрес корпоративної електронної пошти: його жертвами торік стали 64% організацій. У той час як чеки залишаються однією з основних цілей шахраїв, набирає обертів кількість випадків шахрайства у сфері електронних платежів: у 2015 році його метою стали 48% респондентів, порівняно з 14% у 2013 році.
Перехід на EMV-стандарт платіжних карток, як очікується, зможе покращити цю ситуацію. Але 90% опитаних впевнені, що аферисти просто направлять зусилля на інші канали.
На думку фахівців JPMorgan, для запобігання шахрайству компанії повинні інвестувати в належні засоби захисту даних, контроль інфраструктури і навчання співробітників.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас