Вартість угод M&A у фармацевтичній галузі досягла рекорду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість угод M&A у фармацевтичній галузі досягла рекорду

Фондовий ринок
294
У 2015 році в біофармацевтичній галузі спостерігалося різке зростання угод злиттів і поглинань (M&A), при цьому сукупна вартість угод, оголошених в 2015 році, склала понад 300 млрд доларів, що є рекордним показником.
Такі дані наведені в дослідженні компанії EY “Звіт про індекс економічного потенціалу й розрив у зростанні доходів”.
У більшості випадків ця діяльність була зумовлена тим, що компанії прагнули до посилення концентрації бізнесу та ліквідації наявного розриву в зростанні доходів.
Попередні рекордні показники зростання угод M&A в галузі були досягнуті в 2014 році, коли сукупна вартість угод перевищила 200 млрд доларів.
Як вказано, в 2016 році розрив у зростанні доходів може посилитися через формування вартості з урахуванням цінності продукції, жорсткої конкуренції серед виробників ключових лікарських препаратів і консолідації покупців, у результаті чого ситуація на ринках ще довго буде далека від стабільної.
“Ми не знаємо, чи будуть укладатися в 2016 році великі трансформаційні угоди вартістю понад 100 млрд доларів, але ми впевнені у великій кількості угод з придбання та продажу активів, оскільки компанії прагнуть до посилення концентрації бізнесу і розширення масштабів діяльності в обраних напрямках терапії”, – зазначив керівник глобальної практики EY з надання послуг компаніям медико-біологічної галузі Глен Джованетті.
За його словами, порівняно з минулим роком, кількість компаній з індексом економічного потенціалу не менше 3 млрд доларів потроїлася, що означає посилення конкуренції, а також зростання кількості потенційних покупців активів.
Незважаючи на те, що великі фармацевтичні компанії починають усвідомлювати залежність росту від успішних науково-дослідних розробок в таких галузях, як онкологія та інфекційні захворювання, багато найбільших гравців будуть і надалі укладати угоди M&A для досягнення цільових показників зростання, приділяючи першочергову увагу придбанню і реалізації активів.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас