Facebook дозволить взаємодіяти з 360-градусними відео через Gear VR — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook дозволить взаємодіяти з 360-градусними відео через Gear VR

Технології&Авто
193
Якщо ви є власником шолома віртуальної реальності Gear VR від Samsung, то скоро зможете підключити до нього свій аккаунт в Facebook, щоб мати можливість відзначати 360-градусні відео як сподобалися і ділитися ними.
У спеціальному додатку Gear VR вже є ряд 360-градусних кліпів з Facebook, однак вже на наступному тижні Oculus Video дозволить людям входити у соціальну мережу і отримувати персоналізовану стрічку, що базується на підписках користувача. Також в найближчі тижні користувачі зможуть ставити відеороликів «реакції» і ділитися ними прямо в режимі віртуальної реальності.
Якщо не брати до уваги додавання підтримки 360-градусних роликів з Facebook, то це перший великий приклад спільної роботи VR-платформи і соціальної мережі. Facebook купила Oculus в 2014 році, проте задіяла свою покупку в повній мірі лише недавно. Зокрема, минулого місяця утворилася окрема команда розробників соціальної віртуальної реальності, яка як раз і займається вищепереліченими можливостями.
Втім, Gear VR скоро отримає ряд нових соціальних функцій і поза інтеграції з Facebook. Так, користувачі зможуть створювати профілі через додаток Gear VR від Oculus, в якому вони отримають можливість шукати друзів і залишати відгуки на додаток. Користувачі можуть створювати кімнати, в яких з друзями зможуть дивитися відеоролики з Vimeo і трансляції з Twitch. Також є групова інтелектуальна гра для власників шоломів і кооперативна версія екшену Herobound.
Facebook ще не скоро перебереться в віртуальну реальність повністю, проте всі перераховані вище можливості наближають цей момент.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас