Постраждалим в ДТП можуть оплатити всю вартість ремонту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Постраждалим в ДТП можуть оплатити всю вартість ремонту

Особисті фінанси
1598
Робоча група при парламентському комітеті з питань фінансової політики і банківської діяльності пропонує включити в закон про «автоцивілку» норму про виплату відшкодування по ОСАГО без урахування амортизаційного зносу автомобіля.
«Зараз, використовуючи цю норму, деякі страхові компанії занижують вартість відшкодування до смішних 1-1,5 тис. грн. Якщо ми беремо за основу європейський досвід, то там СК просто повертають клієнтові відремонтований автомобіль», – розповів один з учасників засідання робочої групи.
«Ми підтримуємо скасування амортизаційного зносу при виплаті по ОСАГО. Це європейський підхід », – заявили в СТ «Іллічівське». Але більшість учасників ринку насторожено поставилися до ініціативи.
«Для постраждалих така зміна, звичайно, буде позитивною, особливо для старих автомобілів. Адже страхової виплати вистачить на ремонт, і не потрібно буде доплачувати самостійно або стягувати різницю безпосередньо з винуватця ДТП. Але така зміна однозначно призведе до підвищення збитковості і без того збиткового виду страхування», – вважає менеджер управління автострахування СК «PZU Україна» Павло Корсун.
Повністю застосовувати європейський досвід в українських реаліях не зовсім коректно. «В Європі, де знос не враховується, середній вік автопарку – 10-12 років. У нас же досі їздять автомобілі старше 30 років», – пояснює голова комісії зі страхування Українського товариства фінансових аналітиків В’ячеслав Черняховський.
Альтернативним варіантом для України може бути нарахування страхової виплати без урахування зношування для автомобілів молодше певного віку.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас