Випадків крадіжок грошей з карт і рахунків стає все більше: Що з "новинок" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Випадків крадіжок грошей з карт і рахунків стає все більше: Що з "новинок"

Фінтех і Картки
5284
Випадків крадіжок грошей з карт і рахунків стає все більше. Згідно зі статистикою НБУ, наші банки в 2015 р втратили на картковому шахрайстві 181 млн грн, що вдвічі більше, ніж в 2014 р
За словами радника президента Асоціації українських банків Олексія Куща, найпоширеніший спосіб у шахраїв – дзвінки нібито від імені банків.
Серед новинок – сайти-близнюки і віруси про оплату. «Багато стали оплачувати свої покупки і комунальні платежі картками. Часто створюються сайти-приманки або двійники, які зчитують дані клієнта. Системи клієнт-банк легко атакують – люди економлять і заходять на сайти банків у відкритому доступі, навіть знаючи, що їх дані при бажанні можна легко зчитувати. Хоча у багатьох банків уже є спеціальні флешки, на які записані ваші персональні дані і ключі, вони видаються за окрему плату », – розповів нам Кущ.
Також в Україні з’явився новий вірус-шкідник, який краде дані клієнт-банку. Зараз багато хто користується такою системою, здійснюючи оплати зі свого комп’ютера.
«Фахівці однієї з наших компаній вже кілька разів стикалися з вірусами, які заражають комп’ютер, націлюючись на розкрадання карткових даних з системи on-line банкінг або мобільного банківського додатка. Вірус знає, де користувач зберігає дані, знає, куди і які дані відправити так, щоб зловмисник міг цим скористатися. Плюс зараз вже існує цілий чорний ринок даних банківських карт. Шахрай, який не має технічних навичок для крадіжки цих даних, тепер може їх просто купити », – говорить бізнесмен-інноватор Олександр Кардаков.
За словами заступника голови Інтернет-асоціації Олександра Ольшанського, убезпечити себе можна тільки якщо ви періодично перевіряєте комп’ютер антивірусом. «Крім того, варто також заборонити браузеру запам’ятовувати паролі, адреси електронної пошти і т. і», – каже він.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас