WhatsApp оголосила про те, що припинить підтримку цілого ряду мобільних операційних систем до кінця 2016 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

WhatsApp оголосила про те, що припинить підтримку цілого ряду мобільних операційних систем до кінця 2016 року

Технології&Авто
1338
Компанія WhatsApp оголосила про те, що припинить підтримку цілого ряду мобільних операційних систем до кінця 2016 року.
До їх списку увійшли такі платформи, як BlackBerry, Nokia S40 і S60, а також Android 2.1 і 2.2 і Windows Phone 7.1. Цільовими платформами месенджера WhatsApp є Android і iOS, в той час як Windows Phone і мобільна версія Windows 10 ще мають досить користувачів, щоб можна було продовжувати їх підтримку.
«Коли ми запускали WhatsApp в 2009 році, то, як люди використовують мобільні пристрої, дуже відрізнялося від того, як вони використовують їх сьогодні», – заявила компанія. «App Store від Apple було всього кілька місяців. Близько 70% смартфонів, які тоді продавалися, працювали на операційних системах від BlackBerry і Nokia. Мобільні операційні системи від Google, Apple і Microsoft, на яких сьогодні реєструється 99,5% від усіх продажів, тоді були встановлені менш ніж на 25% пристроїв. Дивлячись на наші наступні сім років, ми хочемо сконцентрувати свої зусилля на мобільних платформах, які використовує більшість людей ».
У деяких країнах, що розвиваються, в яких смартфонами від Nokia на базі Symbian досі багато хто користується, ця новина буде прийнята з негативом, однак в цілому компанія робить правильне рішення. За словами WhatsApp, на старих пристроях вже немає тих можливостей, які підтримує месенджер.
Нагадаємо, що недавно WhatsApp відсвяткувала своє семиріччя. Незадовго до цього в месенджері був зареєстрований один мільярд щомісячних користувачів.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас