Нові тарифи на опалення: Скільки заплатять кияни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові тарифи на опалення: Скільки заплатять кияни

Особисті фінанси
9359
Нацкомісія з регулювання енергетики затвердила нові тарифи на опалення і гарячу воду для «Київенерго».
Як вже повідомлялося з посиланням на проект постанови, тариф на теплову енергію, її виробництво та транспортування затверджується на рівні 594,03 грн/Гкал (без ПДВ). Це на 62,93 грн більше, ніж зараз.
Нові ціни стосуються лише будинків теплолічильниками, але, як запевняють експерти, платіжка не повинна значно зрости. У найлютіші морози одна трикімнатна квартира може «спалити» за місяць максимум одну Гкал, а взагалі в середньому — вдвічі менше. Тож в гіршому випадку платіжка поважчає на ті ж 60 з гаком гривень.
У «Київенерго» запевняють: новий тариф визнано економічно обґрунтованим з урахуванням інфляції та зростання вартості складових тарифу (електроенергія, вода та водовідведення, ремонти і амортизація, податки і збори і т.д).
Що стосується тих будинків, у яких немає лічильників (поки це 20% будинків у столиці), там тариф розраховують, як пояснили в «Київенерго», в залежності від середньомісячної температури.
Наприклад, у грудні вона склала +1,9 °С і власники квартир площею 50 кв. м заплатили на 200 грн менше, ніж якби їм довелося платити з розрахунку площі житла. А при середньосічневиих -5,7 °С їх економія порівняно з нормативним тарифом становитиме лише 20 грн.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас