IFC може разом з ЄБРР випустити гривневі облігації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IFC може разом з ЄБРР випустити гривневі облігації

Фондовий ринок
262
Міжнародна фінансова корпорація (International Finance Corporation, IFC) допускає спільну з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) реалізацію дебютного випуску облігацій у гривні, повідомив глава регіонального представництва IFC в Україні Руфат Алімарданов.
“Можливо, ми організуємо пілотний проект обох інституцій (IFC і ЄБРР). Упевнений, що він здійснимо і ми, таким чином, продовжимо термін позик у національній валюті”, – сказав голова представництва, виступаючи на міжнародній конференції “Україна в фокусі: Стратегічна зустріч глобальних експортно-кредитних агентств і багатосторонніх фінансових інституцій “в Києві в четвер.
За словами Алімарданова, фінансування в національній валюті є затребуваним у фінансовому секторі і в цілому в економіці України.
“Ми, разом з ЄБРР та іншими міжнародними фінансовими організаціями (МФО), працювали разом з регулятором протягом багатьох років, щоб мати можливість кредитувати в національній валюті. Ми вирішили це питання і формально можемо залучати фінансування на внутрішньому ринку облігацій. Безумовно, це малоймовірно в поточних умовах, але ми не покидаємо надії. Ми сподіваємося, що, так чи інакше, ми знайдемо можливість залучити кошти для кредитування в національній валюті “, – сказав представник IFC.
Як повідомлялося, Верховна Рада 4 липня 2013 прийняла поправки в закон “Про цінні папери та фондовий ринок”, які дозволяють ЄБРР, IFC та іншим МФО випускати облігації в національній валюті України.
МФО можуть випускати процентні або дисконтні облігації в порядку, визначеному НКЦПФР, виключно шляхом публічного розміщення на українських фондових біржах, які за результатами конкурсного відбору були внесені регулятором в затверджений ним перелік. При цьому закон встановлює, що залучені кошти будуть використовуватися в нацвалюті на території країни на фінансування реального сектора.
Право на публічне розміщення облігацій МФО отримали фондові майданчики ПФТС, “Українська біржа” і “Перспектива” (усі – Київ).
Раніше ЄБРР планував здійснити дебютний випуск таких облігацій у вересні-жовтні 2015 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас