Хатія Деканоїдзе розповіла, як буде оцінюватися робота Національної поліції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хатія Деканоїдзе розповіла, як буде оцінюватися робота Національної поліції

Казна та Політика
279
Начальник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе не вважає минулий на початку грудня пікет неатестованих співробітників правоохоронних органів перешкодою на шляху до реформування МВС.
“Це не опір людей – це опір системи. У кожної людини є право сказати те, що вона думає, у кожної людини є право висловити це протестом. Я думаю, що система завжди буде чинити опір – принаймні, на першому етапі реформування”, – сказала Деканоїдзе.
За словами глави Нацполіціі, її не лякає подібний опір і майбутній обсяг роботи. “Єдине, що мене лякає, – це скептицизм. Люди пишуть і говорять:” Так, щось змінюється, але все одно нічого не зміниться “, – говорить Деканоїдзе.
Найважливішим у проведенні реформ є підтримка суспільства, підкреслила вона. Саме тому була змінена система оцінки ефективності діяльності органів внутрішніх справ: тепер показником буде не статистика розкриття злочинів, а оцінка громадян. “У перші дні, коли народилася Національна поліція, ми скасували всю статистику. Найголовніший показник роботи поліції – це довіра населення. Ми вже домовляємося з нашими європейськими партнерами – і вони вже готові це зробити: після 100 днів у кожному місті будуть соціологічні опитування” , – повідомила Деканоїдзе.
Незалежні соціологи будуть опитувати населення не тільки про діяльність поліції, а й зададуть ряд загальних питань. Наприклад, що означає довіру, чому люди довіряють і чому не довіряють правоохоронним органам, чи довіряють начальникам місцевих відділень поліції і так далі. “Це і буде сама нормальна оцінка представників поліції на місцях”, – пояснює начальник Національної поліції України.
Крім того, Деканоїдзе обіцяє змінити систему комунікації правоохоронних органів з населенням. “Культура водіння не залежить ні від поліції, ні від патрульної поліції. Контроль за швидкістю, наявність пристебнутого ременя безпеки, не сідати за кермо п’яним – це культура водіння, це залежить від менталітету людини. У патрульних вже є програма спілкування зі школярами. Кожна дитина знає, що є правила руху – і ми повинні дотримуватися правил дорожнього руху. Це і є частина ментального освіти “, – пояснює Деканоїдзе. Подібні зміни в роботі з населенням повинні відбутися і після переатестації дільничних.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас