НБУ припинив міжбанківські розрахунки за картками НСМЕП на базі нацстандартів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ припинив міжбанківські розрахунки за картками НСМЕП на базі нацстандартів

Фінтех і Картки
392
Національний банк України з 29 грудня припинив міжбанківські розрахунки за платіжними картками Національної платіжної системи масових електронних платежів на базі закритих національних стандартів у зв’язку з переведенням системи на відкриті міжнародні стандарти.
Про це повідомляє регулятор.
“Це свідчить про рішучу налаштованість центробанку на реалізацію інноваційного розвитку локальної національної платіжної системи – оновленої НСМЕП на базі відкритих міжнародних стандартів”, – наголошується в повідомленні.
Нацбанк підкреслив, що реалізація цього рішення спрямована на оптимізацію та раціональне використання внутрішніх ресурсів регулятора і дає можливість стимулювати емісію платіжних карт на базі відкритих міжнародних стандартів.
При цьому центробанк нагадав, що комплексна програма розвитку фінансового сектору до 2020 року передбачає зростання рівня безготівкових платежів в локальній платіжній системі до 30% відсотків.
Як повідомлялося, раніше НБУ повідомив про те, одним з його завдань в 2016 році є розвиток локальної національної платіжної системи – оновленої НСМЕП на базі міжнародних стандартів.
НБУ також планує ребрендинг НСМЕП, розширення списку платіжних послуг.
За даними НБУ, частка безготівкових розрахунків в Україні з використанням платіжних карток по всіх платіжних системах до кінця 2015 року склала 31% загального обсягу операцій, а за кількістю операцій частка всіх безготівкових розрахунків в Україні становить близько 65%, що на 10% більше, ніж на аналогічний період минулого року.
Промислова експлуатація НСМЕП почалася в 2004 році. У НСМЕП входить 50 банків і 23 небанківських установи, у тому числі “Укрпошта”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас