Гонтарєва спрогнозувала, коли відновиться банківське кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарєва спрогнозувала, коли відновиться банківське кредитування

Кредит&Депозит
1544
Національний банк України очікує відновлення банківського кредитування не раніше середини літа 2016 року.
Про це під час брифінгу повідомила глава НБУ Валерія Гонтарєва.
“Ми ніколи не бачили, що кредитування у нас почнеться раніше середини літа 2016 року… Наш оптимістичний прогноз – це літо. Але ми бачимо, що це почнеться не пізніше кінця наступного року», – сказала вона.
За її словами, для пожвавлення кредитування необхідно прийняти закони, які посилюють захист прав кредиторів, провести судову реформу, роботу правоохоронних органів з проблемними позичальниками, а також докапіталізацію банків за результатами стрес-тестування.
Нагадаємо, в Україні може запрацювати механізм добровільної реструктуризації проблемних кредитів працюючих підприємств у банках, який розрахований на три найближчі роки і покликаний полегшити роботу бізнесу і активізувати кредитування.
Розроблений Мінфіном і НБУ законопроект “Про фінансову реструктуризацію” передбачає, що в рамках реструктуризації можливий перегляд термінів погашення кредиту, відсотків ставки та інших умов договору, а також надання нового фінансування, здійснення інвестицій у капітал компанії, реорганізація діяльності боржника.
За оцінками НБУ, прострочена заборгованість підприємств перед банками в даний час досягла 17% загального обсягу виданих банками кредитів.
Частка банків, які очікують зниження портфеля корпоративних кредитів протягом наступних 12 місяців, за результатами останнього опитування в кінці вересня, знизилася до 29% з 58% в кінці червня.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас