Держенергоефективності вважає можливим видати населенню кредитів на 3-3,5 млрд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держенергоефективності вважає можливим видати населенню кредитів на 3-3,5 млрд гривень

Кредит&Депозит
244
Держенергоефективності вважає можливим видати кредитів на 3-3,5 млрд гривень за рахунок закладених на їх компенсацію 790,4 млн в проекті держбюджету-2016.
Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження вважає можливим видати кредитів за програмою стимулювання енергоефективних заходів на 3-3,5 млрд гривень за рахунок передбачених на компенсацію 790,4 млн гривень у проекті державного бюджету на 2016 рік.
Про це повідомив голова агентства Сергій Савчук.
“З цих 790 млн ми будемо компенсувати 20%, 30%, 40%. Цих грошей нам вистачить на те, щоб видати кредитів десь приблизно на 3-3,5 млрд гривень. Цього року ми видали на 1,2 млрд гривень “, – сказав Савчук.
Він сподівається, що темпи з видачі енергоефективних кредитів не будуть знижуватися і в наступному році, а будуть рости на 20% з кожним місяцем.
“Якщо зусилля будуть спільні (агентства з місцевими радами) такими ж темпами додаватися, то кредитів повинно бути мільярдів на 6, а може і на 8. Будемо дивитися за результатами 1 кварталу, як будуть витрачатися наші гроші, як будуть братися кредити, і при перегляді бюджету в середині року будемо виходити з новими пропозиціями “, – зазначив він.
Савчук сподівається, що на компенсації знадобитися набагато більше грошей, ніж передбачено на даний момент.
“Якщо попит на кредити буде на рівні 8 млрд гривень, то десь нам треба буде всього 2,8 млрд гривень на компенсації, але зараз ми заклали свідомо 700 млн, 90 млн плюс у нас є ще залишок, ще в цьому році у нас є деякі перехідні … буде десь 880 млн гривень “, – підкреслив Савчук.
Він зазначив, що цих грошей поки достатньо і “виривати” з держбюджету ще додаткові кошти на даний момент не доцільно.
Нагадаємо, Кабінет Міністрів пропонує Раді виділити 790, 403 млн гривень на реалізацію державної програми енергоефективності в 2016 році.
Згідно з проектом держбюджету, зазначені кошти пропонується виділити для продовження реалізації завдань держпрограми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива.
Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження заявляло про можливість видати 8 млрд гривень кредитів за програмою стимулювання енергоефективних заходів в 2016.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас