НБУ поновив положення про порядок ідентифікації та визнання банківських груп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ поновив положення про порядок ідентифікації та визнання банківських груп

Кредит&Депозит
350
Національний банк України (НБУ) оновив положення про порядок ідентифікації та визнання банківських груп відповідно до норм закону від 16 липня 2015 № 629-VIII “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи гарантування вкладів фізичних осіб та виведення неплатоспроможних банків з ринку”.
Відповідні зміни до положення про порядок ідентифікації та визнання банківських груп, внесені постановою НБУ №880 від 11 грудня, оприлюднені на веб-сайті регулятора в понеділок увечері і набирають чинності з 15 грудня 2015 року.
Відповідно до закону № 629, до складу банківських груп включені також компанії, для яких надання фінансових послуг є основним видом діяльності.
Постановою №880 встановлені строки подання НБУ відповідальними особами банківських груп, що отримали такий статус у зв’язку з набуттям чинності закону № 629, відомостей про банківську групу та приведення такими групами своєї діяльності у відповідність до вимог нормативно-правових актів НБУ.
Крім того, постановою уточнено порядок визнання НБУ банківської групи та визначення підгруп банківських груп, повідомлення про зміни структури власності банківської групи та ідентифікації регулятором змін структури власності банківської групи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас