Кабмін України і НБУ готові знімати валютні обмеження - Абромавічус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін України і НБУ готові знімати валютні обмеження - Абромавічус

Валюта
2228
Кабінет міністрів України і Національний банк (НБУ) готові поступово знімати обмеження на валютному ринку, введені для досягнення макрофінансової стабілізації. Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус.
“Ми готові вже спільно з Національним банком України поступово знімати ці (валютні – Ред.) обмеження”, – сказав він.
За словами Абромавічуса, уряду вдалося досягти макрофінансової стабілізації, яка відкриває шлях до зняття обмежень.
“Головною метою уряду була макрофінансова стабілізація, і вона була досягнута”, – сказав він.
При цьому прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонував послабити валютні обмеження, введені для досягнення макрофінансової стабілізації, після прийняття бюджету, Податкового кодексу та отримання наступного траншу Міжнародного валютного фонду.
Як відомо, українська гривня в лютому цього року знецінилася до долара США за офіційним курсом до нового історичного мінімуму на рівні 30,01 грн/дол.
Після введення НБУ ряду обмежень на валютному ринку і отримання першого траншу від Міжнародного валютного фонду в рамках нової програми гривня зміцнилася до 21-23 грн/дол. і утримувалася в цьому коридорі більше півроку.
В останній місяць діапазон коливань курсів на міжбанківському валютному ринку зрушився у бік здешевлення гривні, що, на думку НБУ, було пов’язано з проведенням в Україні місцевих виборів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас