Банківська система в 2016 році не вибереться з кризи, - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банківська система в 2016 році не вибереться з кризи, - думка

Кредит&Депозит
1199
У 2016 році навряд чи варто чекати того, що українська банківська система різко підніметься, вважає Наталія Ульянова, директор Департаменту міжнародного податкового планування ЮФ “ICF Legal Service”.
“Чистка на ринку, на жаль, ще не закінчена. З одного боку, Нацбанк неабияк струснув великі і найбільші банки, вивівши з ринку не один десяток структур. З іншого – глава НБУ Валерія Гонтарєва не втомлюється нагадувати про те, що боротьба з проблемними банками ще не завершена. Зокрема, з тих 120 банків, які примудрилися вижити після майже дворічного рейду Нацбанку, приблизно 90 очікує незавидне майбутнє. За словами Гонтаревої, їм доведеться консолідуватися, або йти з ринку, якщо вони не зможуть довести свою доцільність і мотивувати стратегію розвитку “, – написала експерт у своїй колонці на УНІАН.
“Зворотний бік медалі такий, що масовим виведенням банків “за двері” Національний банк продовжує вбивати довіру. Як рядових вкладників, так і бізнесу. Наприклад, згідно з інформацією НБУ, за січень-вересень 2015 обсяг строкових коштів фізичних осіб у банках скоротився на 18 % (до 260, 7 млрд гривень), а відтік депозитів бізнесу перевищив 12% і на 1 жовтня суб’єкти господарської діяльності тримали в банках лише 89,8 млрд гривень”, – зазначила Ульянова.
Незважаючи на наближення нового 2016 року, його результати навряд чи будуть настільки райдужними, як їх бачать в Національному банку, підсумувала експерт.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас