Банківські асоціації сформують єдиний підхід до ділової репутації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банківські асоціації сформують єдиний підхід до ділової репутації

Кредит&Депозит
197
Банківські асоціації до 23 грудня сформують єдиний підхід до формування механізму кількісного та якісного складу органу, який займатиметься питаннями додаткової оцінки ділової репутації колишніх банкірів.
Як повідомляє прес-служба регулятора, таке рішення було прийняте під час зустрічі представників Національного банку з учасниками ринку.
“Ми хочемо, щоб спільнота мала єдину позицію. Питання визначення ділової репутації з урахуванням конкретних обставин потребує вирішення, проте формування різних механізмів розгляду ділової репутації на базі різних асоціацій сприятиме фрагментації ринку і зростанню недовіри до рішень таких органів. Національний банк підкреслює, що необхідна спільна позиція всіх учасників ринку, і ми сподіваємося, що до 23 грудня такий підхід буде знайдено”, – заявив перший заступник голови Олександр Писарук.
Нацбанк повідомляє, що на сьогодні понад 800 осіб позбавлені можливості бути керівниками банків, з них близько 620 осіб – на три роки і 180 осіб – на десять років. При цьому на даний момент відсутній механізм визначення ділової репутації особи всупереч формальній ознаці, враховуючи конкретні обставини чи факти.
Замість цього регулятор планує дати можливість Комітету з питань нагляду у разі відсутності у фізичної особи (крім власника істотної участі в банку) бездоганної ділової репутації визначати її відповідність при одержанні клопотання від спеціально створеного банківським співтовариством єдиного колегіального органу.
Такий колегіальний орган повинен бути створений саморегулюванням банківського співтовариства, а його висновки – містити докладний опис фактів, що були досліджені, обгрунтування та підписи осіб, які взяли на себе відповідальність за виведення. Національний банк не буде брати участь у роботі незалежного органу.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас