Зубко розраховує залучити комерційні банки до видачі кредитів з енергоефективності в 2016 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зубко розраховує залучити комерційні банки до видачі кредитів з енергоефективності в 2016

Кредит&Депозит
188
Віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко розраховує на залучення комерційних банків, поряд з державними, до видачі кредитів за програмою енергоефективності в 2016 році.
Про це він сказав журналістам.
“Я думаю, що ми ще більше зробимо в наступному році. Ми залучимо, крім трьох державних банків, ще комерційні банки. Тому що у нас зараз йдуть переговори з ЄБРР з приводу того, щоб привернути європейські, дешевші кошти під ці кредити”, – сказав він.
Зубко додав, що на даний момент кредити видають Державний Ощадний банк, Укргазбанк і Укрексімбанк, що входять до групи найбільших.
У той же час він повідомив, що вже розроблена модель фонду енергоефективності спільно з німецьким урядом.
За його словами, фонд буде компенсувати тіло кредиту, а Європейський банк реконструкції та розвитку і Світовий банк готові надавати тіло кредиту на рівні 10-15% замість 25%, який діє в даний час.
Зубко поінформував, що щодня в Україні видається 750 кредитів з енергоефективності.
Нагадаємо, Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження констатує видачу кредитів за програмою стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів у розмірі 1,054 млрд гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас