Смартфони навчаться вимірювати серцебиття прямо з кишені або сумки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Смартфони навчаться вимірювати серцебиття прямо з кишені або сумки

Технології&Авто
266
Останнім часом популярність гаджетів, які дозволяють відслідковувати пульс і пройдену відстань, а також вираховувати кількість витрачених калорій, значно зросла.
Однак для того щоб зібрати всі ці показники, користувачам потрібно постійно носити пристрій з собою. Вирішити цю проблему хочуть вчені з Массачусетського технологічного інституту. Вони запустили спеціальний проект під назвою BioPhone, в рамках якого створюється додаток для смартфона. З його допомогою користувачі зможуть збирати деякі параметри, такі як частота серцевих скорочень і дихання, за допомогою вбудованих в телефон датчиків.
За словами вчених, дані про серцебиття і дихання збираються за допомогою гіроскопа і акселерометра. Завдяки спеціальному механізму датчики можуть уловлювати найменші коливання, вироблені тілом при пульсації судин, а також рухи грудної клітки при диханні. Смартфон при цьому може лежати в кишені брюк, піджака або навіть в сумці на плечі.
На даний момент, ученим вже вдалося досягти певних успіхів, хоча по точності одержуваних даних смартфон поки що відстає від вузькоспеціалізованих пристроїв.
За матеріалами:
Engadget
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас