Фонд гарантування шукає інвестора для банку Жеваго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування шукає інвестора для банку Жеваго

Кредит&Депозит
1808
У Фонду гарантування вкладів достатньо коштів для забезпечення виплат в рамках гарантованої суми вкладникам банку “Фінанси та кредит”.
Про це заявив директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів Костянтин Ворушилін, повідомляє прес-служба фонду.
При цьому він нагадав, що вже набула чинності урядова постанова про випуск ОВДП на 21,5 млрд грн, які будуть монетизовані, а кошти використані для виплати вкладникам гарантованої суми.
“Відповідно до законодавства, ми почнемо процедуру пошуку інвестора з метою найменш витратного способу виведення банку з ринку”, – сказав Ворушилін.
При цьому він зазначив, що тимчасова адміністрація тільки почала свою роботу в банку “Фінанси та кредит” і для вивчення реальної ситуації потрібен певний час.
Як відомо, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб вирішив почати процедуру виведення банку “Фінанси та Кредит” з ринку шляхом введення в ньому тимчасової адміністрації на три місяці з 18 вересня 2015 по 17 грудня 2015 (включно).
Нагадаємо, НБУ постановою №612 від 17 вересня відніс ПАТ “Банк” Фінанси та кредит “до категорії неплатоспроможних.
Як відомо, акціонерами фінустанови є ТОВ “Асканія” (45,92%), ЗАТ F & C Realty (41,58%), ТОВ “Індастріал констракшн” (6,78%).
Основним бенефіціаром “Фінанси та кредит” є позафракційний депутат Верховної Ради Костянтин Жеваго.
Нагадаємо, раніше Національний банк надав ПАТ “Банк Фінанси та кредит” стабілізаційний кредит на суму 750 млн гривень строком на два роки.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас