Побоювання українців про можливий дефолт обвалили ціни на столичну "вторинку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Побоювання українців про можливий дефолт обвалили ціни на столичну "вторинку"

Нерухомість
9826
Паніка у зв’язку з побоюваннями українців з приводу можливого технічного дефолту, який міг відбутися 23 серпня, якби влада не досягла домовленості з міжнародними кредиторами про реструктуризацію боргу, обвалила доларові ціни на столичному ринку вторинної житлової нерухомості на 15%.
Про це в коментарі повідомив президент Асоціації експертів з нерухомості України Сергій Злидень.
“У зв’язку з переддефолтним станом, а відповідно, і очікуваннями в країні нестабільності гривні український ринок нерухомості піддався паніці, що негативно позначилося на ринку… На вторинному ринку ціни у всіх сегментах з липня по вересень 2015 року просіли в середньому на 15%”, – сказав Злидень.
За його словами, найбільше панічні настрої інвесторів вплинули на вторинний ринок, який зараз перебуває в замороженому стані.
“На вторинному ринку все заморозилося, оскільки традиційно падіння гривні завжди супроводжується зниженням ділової активності на ринку. Він або завмирає, або починає знижуватися”, – зазначив Злидень.
Що стосується первинного ринку, то, за словами експерта, він не просів, а залишився на колишньому рівні завдяки тому, що багато людей почали позбавлятися від своїх гривневих заощаджень та інвестувати в первинне житло.
Згідно з прогнозами Злидня, в найближчій перспективі ситуація на ринку істотно не зміниться – збережеться низький попит, а ціни стабілізуються.
“Стабільно погано – це вже добре”, – сказав Злидень.
При цьому він зазначив, що за умови загальної економічної стабілізації в країні вже до березня наступного року вартість квадратного метра на ринку нерухомості може зрости.
Зазначимо, середня ціна продажу 1-3-кімнатних квартир на вторинному ринку нерухомості Києва за 2014 рік знизилася на 36,66% – до 1 204 долари за квадратний метр.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас