У Харкові держвиконавець продавав чужі будинки і "заробив" 2 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Харкові держвиконавець продавав чужі будинки і "заробив" 2 млн

Нерухомість
785
Правоохоронці затримали шахрая, який продавав харків’янам чужі будинки. Як розповіли в облУВС, до них звернулися ошукані люди, які недавно купили житло. Втім, прибувши за новою адресою, харків’яни з’ясували, що там є законні господарі, які свої квадратні метри на продаж зовсім не виставляли.
Незабаром співробітники Жовтневого райвідділу викрили у шахрайстві 28-річного уродженця Вінницької області, який до того ж на той момент був старшим держвиконавцем міського управління юстиції. Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що чоловік, маючи доступ до інформації з виконавчих проваджень про примусове виконання рішень суду з житлових спорів, розробив злочинну схему. Він надавав своїм жертвам неправдиві документи, в яких було зазначено, що клієнти нібито брали участь у прилюдних торгах, а після оплати названої горе-чиновником суми могли отримати житло у власність. Таким чином, шахрай продав чотири чужих будинку.
Крім того, паралельно ділок реалізовував ще одну злочинну схему по авансуванню робіт відповідно до умов, зазначених у рішеннях судів по житловим спорам. За “сплату” таких послуг чоловік надавав людям підроблені чеки або ж зовсім не давав жодних документів, розраховуючи на довіру. Таким чином, на вудку афериста попалося ще п’ять чоловік. А збиток, який він завдав, оцінили в 2 млн грн.
Зараз на незаконно продане житло наклали арешт, щоб повернути справжнім власникам. Тим часом горе-чиновник перебуває під вартою. За шахрайство, зловживання владою та службове підроблення йому загрожує до 12 років в’язниці з конфіскацією майна.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас